Négyszeres áron árult egy Model 3-at a cseles Tesla-alkalmazott

2017.10.16. 06:27

A Craigslisten próbálta meg eladni Model 3-asát egy Tesla-alkalmazott: 150 ezer dollárt (39 millió forint), a piaci ár (35 ezer dollár) bő négyszeresét kérte volna a korai vételért cserébe a cseles teslás.

vrg tesla model 3 profile midnight silver

Bár már javában pörög a gyártása, sőt, Kalifornia utcáin már elvétve látni is a Model 3-asból, a Tesla még nem szállított belőle a lakossági vevőknek. Első fázisban a Tesla alkalmazottai kapják meg megrendelt 3-asukat, ami nem csak kedves gesztus, de fontos gyakorlati haszna van: a gyártás korai szakaszában jelentkező problémákat sokkal könnyebb belsős emberek panaszai alapján kezelni. Az egyik ilyen belsős ügyfél azonban meglátta az üzleti lehetőséget a helyzetben és 150 ezer dolláros áron kínálta 3-asát azonnali átvétellel, amennyiért a több hónapos – sokaknak éves – várólistákat látva és ismerve a Tesla körüli felhajtást, simán elmehetett volna.

vrg tesla model 3 red overhead

A pofátlan üzlet aztán nem jött össze a teslásnak. A hirdető hamar levette a hirdetést a Craigslistről, mivel a hírverés előbb érte el, mint az első komoly ügyfél. A felhajtásban hamar kiderült, hogy a Tesla belső szabályzata tiltja a korai kereskedést ezekkel a korai Model 3-asokkal, így valószínű nem volt nehéz meggyőzni, hogy ne ebből remélje élete üzletét.