Megáll az élet a Nissannál

2017.10.20. 06:07

A múlt héten derült ki, hogy a Nissan japán gyáraiban nem szabályosan végezték az autók előírt végellenőrzési eljárását. Ezzel összefüggésben ma bejelentették, hogy a vállalat minden Japánban működő gyárát leállítják két hétre.

nissanfactory

A hivatalos indoklás szerint azért, hogy átalakíthassák az autók ellenőrzésére szolgáló részlegeket, hogy azok előírásosan működhessenek. A vizsgálat, amelyet egy külső céggel végeztettek, ugyanis azt találta, hogy a Nissan üzemeiben – valószínűleg az eljárás gyorsítása érdekében – olyan dolgozók is végeztek végellenőrzést, akiknek erre nem volt sem jogosultságuk, sem végzettségük, sem megfelelő felszerelésük.

A szabálytalanságok feltárása után a Nissan 1,21 millió autót volt kénytelen visszahívni, ami a cégnek mintegy 25 milliárd jen (közel 58 milliárd forint) többletköltséget jelent, bár ebben valószínűleg még nincsen benne a két hét termeléskiesés költségvonzata.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.