Jövőre jön a legdurvább McLaren

2017.10.23. 00:05

Tripla kipufogó – egyelőre ennyit láthatunk a McLaren legújabb sportautójából. A hozzá tartozó ígéretek viszont igen hangzatosak: azt mondják, ez lesz a márka valaha volt legextrémebb utcai autója.

teaser-for-mclaren-p15-supercar-debuting-in-first-quarter-of-201

Fontos, hogy a P15 kódnévre hallgató McLaren nem összekeverendő a BP23 belső munkanéven futó projekttel. Utóbbi a legendás McLaren F1 utóda lehet, míg előbbi a hírek szerint a P1-esnél is gyorsabb lesz. Arról azonban egyelőre nem beszélnek, milyen hajtáslánccal érnék ezt el.

Bár a P1 GTR teljesítményszintjét egy ilyen utcai géppel bizonyára nem ugorják meg, azért így is kőkemény sportkocsikra kell számítani, amelynél a mindennapos használhatóságot feláldozzák a kihegyezettség oltárán. Mindehhez pedig állítólag brutális külső is társul majd.

A P15-öt már 2018 elején bemutatják, valószínűleg a Genfi Autószalonon tartják a premiert. Leplezetlen fotókra és műszaki adatokra már korábban is számíthatunk, ahogy talán a végleges nevét is még idén megismerhetjük. Aki viszont vásárlással kacérkodna, már elkésett: minden egyes példányra megvan már a megrendelő.