Eladta a GT-t, beperelte a Ford a pankrátort

2017.12.03. 15:05

Beperelte a Ford az ismert amerikai pankrátort (rappert, színészt, televíziós személyiséget), John Cenát. A sokszoros bajnok bűne, hogy eladta Ford GT-jét. És hogy ez miért olyan nagy baj? Az amerikai gyártó szigorú feltételekhez kötötte, hogy kinek ad el egy-egy példányt szupersportkocsijából - a listában szerepelt többek között a kétéves továbbértékesítési tilalom is.

A Ford a kritériumokkal azt szerette volna elkerülni, hogy a limitált szériás sportkocsi vásárlói azon nyerészkedjenek, hogy rögtön a vásárlás után jóval magasabb összegért továbbpasszolják az autót. Azt akarták, hogy olyanok juthassanak a GT-hez, akik valóban vágynak rá. Ezért a kétéves tiltás mellett az is elengedhetetlen volt, hogy az előző GT-szériából is birtokoljanak egyet, illetve aktívak legyenek a közösségi médiában.

A vállalat szerint Cena tehát jogtalanul, a Ford kárára tett szert jelentős nyereségre az eladással. Emellett pedig egyféle márkanagyköveti szerepet is betöltött volna a két év alatt, amíg a GT-vel járt volna - így ennek a marketingértékét is elvesztette a Ford. Sőt, szerintük mindazokkal szemben sem volt sportszerű a lépés, akik becsülettel várnak a sorukra, hogy megkaphassák az erősen korlátozott darabszámban készülő modellt.

Cena egészen szimpatikusan reagált a Ford elégedetlenkedésére. Azt mondta, őszintén sajnálja a dolgot, és mindenben együttműködik, hogy mindenki számára megfelelő megoldás születhessen. Igaz, kicsit nehezen hihető az az állítás, hogy számlái kifizetésére kellett a pénz. Nem tudni, a Ford pontosan mit szeretne, ha esetleg kártérítést, akkor milyen összegre gondolnak. Arról sincs egyelőre nyilvános információ, hogy a sztár mennyiért adta tovább a GT-t. Egy biztos: 463 ezer dollárért, azaz bő 120 millió forintért vette.