A Camry válthatja a Toyota Avensist

2017.12.12. 12:43

A problémát állítólag az Avensis gyenge eladásai okozzák: tavaly nem érték el a 35 ezret, ekkora eladásokért pedig nem érdemes kifejleszteni az utódot. A legfrissebb pletykák szerint erre lehet megoldás a Camry, amely Észak-Amerikában máig slágermodell: odaát egy hónap alatt fogy belőle annyi, mint Avensisből egész Európában egy év alatt.

Az Egyesült Államokban jelenleg forgalmazott Camry, az XV70 jelzésű modell méretben is megfelelhet az igényeknek: a maga 4,88 méteres hosszával semmiképp sem lógna ki az európai középkategóriás modellek közül. Az egyetlen problémát a megfelelő hajtás-kínálat hiánya okozhatja. Észak-Amerikában 2,5 literes négyhengeres és 3,5 literes V6-os benzinmotorokkal árulják, illetve van a típusnak egy hibrid változata is, amelybe szintén 2,5 literes benzines szívómotort építenek. Ahhoz, hogy Európában is versenyképes legyen, kisebb motorokra lenne szükség.

A jelenlegi Avensis generáció mindenesetre nem lehet túl hosszú életű: 2012 óta van piacon, így jövőre, de legkésőbb 2019-ben biztosan kikerül a kínálatból, és jelenleg úgy tűnik, a Toyota nem tervez neki közvetlen utódot.