Megmutatták a kis Mercedesek új műszerfalát

2017.12.12. 16:07

A Mercedes a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai szakkiállításon mutatja be a Mercedes Benz User Experience – röviden MBUX – nevű új információs és szórakoztató rendszerét, amelyet kifejezetten az olcsóbb, fronthajtású modellekbe szánnak.

A cég ösztönösen használható operációs rendszerként írja körül az MBUX lényegét, amely többféle változatban kerül be a Mercedes kisebb típusaiba. Az egyszerűbb változat 7 hüvelykes LCD-n keresztül kezelhető, de lesz egy drágább változat két, 10,25 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel, ahol az egyik képernyő a műszeregységeket váltja ki. Ez utóbbi hasonló az S osztályból már ismert két képernyős megoldáshoz, azzal a különbséggel, hogy a csúcs-Mercedesbe nagyobb, 12,3 hüvelykes képátlójú kijelzőket építenek.

Az MBUX először az ötajtós A osztályba kerül be, a típus frissítésével egyidejűleg, de később az összes fronthajtású Mercedes típus megkapja, így a B osztály, a CLA, a GLA, illetve a Kínába szánt A osztályú szedán is. Először azonban a CES látogatói láthatják működni az új fedélzeti rendszert, január 9-én.