Vázlaton a következő Škoda Fabia

2018.01.18. 15:02

A rajzon több új részlet is látható, ennek ellenére valószínű, hogy csupán az aktuális Fabia alapos felújítására készül a Škoda.

fabiask

Az aktuális Fabia 2014 óta készül, így itt az idő egy alapos modellfrissítésre, amely nem is marad el. A gyáriak egyelőre egy vázlatot mutattak, amelyet látva egyértelmű, hogy hogyan fog változni a kiskocsi, sőt, talán az összes Škoda arca. A fényszórók és a hűtőmaszk átrajzolása a legfeltűnőbb részlet. A lámpák formája egyszerűsödik, míg a hűtőrács kontúrját a felső sarkoknál lecsapják, így az tagoltabb lesz. Ugyanakkor a függőleges rácsozat és az abba felülről belógatott jelvény elég, hogy egyértelmű legyen a típus hovatartozása.

A Fabia az utolsó kisautó a VW csoport kínálatában, amely még nem az MQB platformra épül, hanem az előző PQ26 jelzésű műszaki alapra, és ez egy darabig még biztosan így marad. Nagy műszaki újítás ennek megfelelően nem is várható, legfeljebb a motorválasztékot tölthetik fel a VW egyen-paletta újabb tagjaival, amilyen az 1.4 TSI-t váltó másfél literes turbómotor. Emellett a fedélzeti rendszerek frissítése várható, és talán a műszerfalat is módosítják, de máson aligha változtatnak.

Úgy néz ki, a felújított Fabia a március eleji Genfi Autószalon újdonsága lehet, és ezzel az átszabott autó két-három évig még biztosan a piacon maradhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.