Bemutatták a leggyorsabb Ferrarit

2018.01.24. 13:15

Egy ideje már hallani a Ferrarni 488 GTB durvább változatáról, amely a GTO nevet kapja. Most a cég megtartotta a privát, szűkkörű bemutatót a lehetséges ügyfeleknek, de úgy tűnik nem volt tilos fényképezni, hiszen legalább egy fotó kikerült a netre. 

2019-ferrari-488-gto-via-fca-alberta-instagram 100641004 l

A műszaki adatok továbbra sem biztosak, ám az látszik, hogy a 488-as kaszniját az eddiginél is nagyobb légbeömlőkkel szabdalták, és valószínűleg az autó egész eleje szénszálas műanyagból készült, ez egy korábban kiszivárgott prezentációból derült ki. Terjednek olyan híresztelések is, melyek szerint a felniket is szénszálból készítik, amellyel közel 20 kilónyi forgó tömeget faragnak a négy kerékkel számolva. Az autó belterét is teljesen lecsupaszították, pőre alumínium paneleket hagyva csupán, kizárólag azt tartották meg, ami a vezetési élményhez elengedhetetlen, vélhetően a további súlyfaragás érdekében. 

A motor marad az a 3,9 literes ikerturbós V8-as, amelyet a mezei GTB-ben is használ a cég, de legalább 700 lóerős teljesítménnyel, ez a legerősebb V8-as, ami valaha utcai Ferrariba került. Ráadásul, ha hinni lehet a híreszteléseknek, ezt a motort nem támogatják meg elektromos hajtással. 700 lóerő alá már csak azért se adhatják, mert ennyit tud a McLaren 720S és a Porsche 911 GT2 RS is, vagyis azok a modellek, amelyekkel versenyeznie kell majd az autós kártyában. Az már a korábbi teszteken kiderült, hogy a gyár 3 kilométeres tesztpályáján Fioranóban az autó gyorsabb, mint a cég jelenlegi középmotoros csúcsmodellje, a hibrid LaFerrari, ráadásul 2,7 másodperces százas sprintet emlegetnek. Vagyis nincs kétség, utcára nem vehetünk gyorsabb Ferrarit.