LEGO + Bugatti = állad a padlón

2018.01.31. 11:09

A LEGO napjainkban sokadvirágzását éli, és azzal, hogy komoly sportkocsikat is kiadnak, talán jobban megfogják a felnőtt vásárlókat, mint valaha. A közelmúlt egyik legemlékezetesebb darabja a Porsche 911 GT3 RS, most viszont valami még komolyabb dologgal áll elő a bilundi cég: jön a Bugatti Chiron.

A videó amolyan kedvcsináló, nem derülnek ki belőle részletek, az viszont látszik, hogy a cég Technic elemekből állítja össze a leendő modellt. Ez azért jó, mert így nagyon sok olyan dolog is működhet a LEGO-n, ami az eredetin is. A W16-os blokk egyik dupla hengersora már most jól kivehető, de valószínű, hogy összkerékhajtás is beépül. Az alkatrészek adott méretéből kiindulva sejthető, hogy az autó ugyanakkora méretarányú lesz, mint a híres Porsche 911 szett, de a részletekre várni kell a megjelenésig, amely mellesleg idén nyáron várható.

Addig is nézzék meg egy otthon épített Veyronon, hogy meddig tartanak a lehetőségek: ebben a példányban motorosan mozgatott kemény tető és hétsebességes váltó is van, természetesen minden távirányítással működik.