Szuperolcsó Suzuki a jövőnek

2018.02.07. 12:36

A Suzuki márkanév Indiában mást jelent, mint mifelénk: arrafelé a japán gyártó a piac legrégebbi, és egyik legerősebb szereplője – ennek megfelelően az idei Delhi Auto Expóra is igazi világpremierrel készültek.

Direkt erre az alkalomra tervezték a Concept Future S nevű tanulmányautót, amely jelenlegi formájában ugyan aligha kerül gyártásba, de mutatja az irányt, amelyet a Suzuki a közeli jövőben követhet. Úgy néz ki, a japán gyártó helyi tervezői a Renault szuperolcsó szabadidő-autójához, a Kwid-hez hasonló autót igyekeztek összehozni: olyan látványos, de olcsón gyártható járművet, amely újabb vevőket hozhat a Maruti-Suzuki számára.

A végeredmény egyszerű, de látványos forma kívül-belül, egyelőre persze egy csomó komplikált részlettel, amely nyilvánvalóan nem juthatnak el a szériagyártásig, A Suzuki tanulmányautókkal kapcsolatos szokásait ismerve azonban nagyon is valószínűnek tartjuk, hogy a Future S-ből egy-két éven belül újabb Suzuki szériamodell fejlődik ki. Arra viszont, hogy ezt Indián kívül is forgalmazzák, már sokkal kisebb az esély.