Megvan a kirúgott Ford-igazgató utóda

2018.02.23. 17:53

Tegnap  számoltunk be róla , hogy a Ford azonnali hatállyal menesztette az észak-amerikai részleg első emberét, Rádzs Naírt. A szakember kirúgásának oka a vállalat irányelveivel összeférhetetlen viselkedés, de nem részletezték, pontosan mit is értenek ez alatt. Az utódlásról nagyon gyorsan döntöttek: Naír helyét Kumar Galhotra veszi át.

 

Az 52 esztendős Galhotra nemcsak az észak-amerikai részleg elnöke, hanem a vállalatcsoport alelnöke is lesz március elsejétől. A szakember már 29 éve dolgozik a Fordnál, és komoly tapasztalatokkal rendelkezik. 2014 óta vezeti a Lincoln Motor Company-t, fontos szerepe van azokban a törekvésekben, amelyekkel igyekeznek felrázni, felfrissíteni a luxusmárkát.

Úgy tűnik, a váltás szinte lavinát indított el a Fordon belül, hiszen a Naír-Galhotra cserén kívül több fontos változás is történt a vezetőségben. A Lincoln Motor Company alelnöki posztjára nevezték ki Joy Faloticót, aki egyben marketingvezető is lesz. David McClelland a Ford alelnöke és a Ford Motor Credit Company vezérigazgatója lett. Stuart Rowley a Ford észak-amerikai részlegének alelnöke és ügyvezetője lesz a jövőben, John Lawler a Ford Motor Company stratégiai alelnöke, Cathy O'Callaghan pedig a globális piacokért felelős alelnöki, valamint pénzügyi igazgatói posztot tölti be.

Ezek közül bizonyos változások már március elsején életbe lépnek, de vannak olyan személycserék, amelyek csak június elsejétől érvényesek.