Eladási rekord: 40 autó

2018.02.26. 12:53

Minden eddigi évnél sikeresebbet zárt az olasz Pagani. A modenai gyártó eladásai harmadával emelkedtek, és bár pontos számot nem emlegettek, sokat elárul, hogy a cégvezető, Horacio Pagani szerint nem érdemes évi 40 autó fölé növelni az eladásokat. 

pagani-geneva2018-08

Ez egyfelől jót tesz az exkluzivitásnak, hiszen az ilyen autó iránti keresletet csak növeli, ha nem jön belőle szembe naponta, ráadásul így marad kapacitás az egyéni kívánságok teljesítésére. A cégvezető is azt nyilatkozta, hogy erre érdemes igazán ráfeküdni, mivel ha valaki dollármilliós összeget ad egy autóért, az már igazán nem sajnál némi pluszköltséget arra, hogy az autót egyedivé tegye. Mivel az aktuális Huayrából már mind a 100 darabra érkezett rendelés, és két ugyanolyan nem készül, a gyárnak így is lesz dolga. 

A sikernek csapnak is némi hírverést, a Genfi autószalonra hoznak egy Huayra Roadstert és egy Zonda HP Barchettát, utóbbiból ráadásul egy darab létezik. A két autóval ráadásul jól lehet reprezentálni azt, hogy milyen mértékű testreszabásra van lehetősége a leendő tulajdonosoknak.

press

A Pagani eladásai mellesleg szupersportautó mércével is szerények: még a hasonlóan ritka, és legalább ennyire drága Bugatti Chironból is készül évi 70 darab, a McLaren és a Lamborghini pedig már tucat autó mellette. Érdekes módon az utóbbi két gyártó is fennállása legjobb évén van túl, az Aston-Martin pedig kilenc éve nem adott el annyi autót, mint most.