Idén jön a valaha volt leggyorsabb McLaren

2018.03.13. 17:59

A McLarennél egy ideje már dolgoznak a BP23 belső kódnevű autón, és bár időközben bemutatták a Sennát is, azért nem kell attól tartani, hogy a nagy durranás elmarad. Azt mondják, még idén bemutatják a valaha volt leggyorsabb utcai gépüket.

A BP23-at a legendás F1 szellemi utódjának szánják, és azt állítják, annál is gyorsabb lehet. Ez már csak azért is nagy szó, mert az F1 a maga idejében felállított egy 243 mérföld per órás (391 km/h) sebességrekordot, ezt szárnyalnák túl a legújabb McLarennel. Tennék mindezt ráadásul úgy, hogy a BP23 nem is egy keményvonalas sportkocsi lenne, hanem inkább túraautó, afféle hiper-GT-ként hivatkoznak rá a gyáriak.

Az ígéretek szerint lóerőben a P1-et is felülmúlja az autó. A 720S-ből ismert ikerturbós, négyliteres V8-ast villanymotorokkal is megtámogatják, így jön ki a 916 lóerőnél is nagyobb rendszerteljesítmény. Pontosabb műszaki adatokat, konkrét menetteljesítményekről szóló információkat egyelőre nem tettek közzé.

Mire eljut a gyártásig, persze rendes nevet is kap majd a BP23 a belső gyári kód helyett. A tervek szerint mindössze 106-ot készítenek belőle, egy-egy példányért 1,6 millió fontot, vagyis bő 560 millió forintot kérhetnek.