Kupé és kabrió is épülhet a Mission E alapjaira

2018.03.13. 12:51

A Porsche nagy erőkkel dolgozik első teljesen elektromos modelljén, a Mission E sportkocsin. A Genfi Autószalonon aztán nagy meglepetésre nem annak valamilyen szériaközeli változatát mutatták meg, hanem a megemelt, körbeműanyagozott Cross Turismót, de úgy tűnik, van még a tarsolyukban más is.

A hírek szerint klasszikus kétajtós kupét, valamint kabriót is faraghatnak a Mission E alapjaira. Stefan Weckbach, a márka elektromos autóinak fejlesztéséért felelős vezetője szerint a platform megadja ennek lehetőségét, ráadásul a hajtáslánc is jól skálázható, így nem feltétlenül négymotoros, összkerekes autókról lenne szó, sőt: inkább hátsókerekes modellekben gondolkodnak.

Weckbach ugyanakkor azt is hozzátette, egyelőre nem merült fel villanyhajtású hobbiterepjáró ötlete. Igaz, itt kulcsszó lehet az egyelőre, főleg ha azt is hozzátesszük, nemrég még a kutatás-fejlesztésért felelős Michael Steiner nyilatkozott sokat sejtetően arról, hogy következő villanyautójuk nem is sportkocsi, de nem is a Panamera elektromos változata lesz.