Ötszáz kilométer egyetlen töltéssel - ezt ígéri a Porsche

2017.11.25. 15:08

Bár a napokban arról szóltak a hírek, hogy a 911-es még sokáig ellehet villanyhajtás nélkül, a Porsche közben azért már dolgozik elektromos modelleken. A sorban az első a Mission E lesz, de ha 2025-re valóban alternatív hajtású járművektől remélik az eladások felét, további modellekre is szükségük lesz. A hírek szerint hamarosan egy tisztán elektromos hobbiterepjárót készítenek.

420A8144

A kutatás-fejlesztésért felelős Michael Steiner elmondta, hogy a Mission E-t a 911 és a Panamera közé pozicionálják, de egy teljesen eltérő szegmensben is vannak terveik. A legvalószínűbb, hogy a Macant villanyosítják, így valóban crossoverrel bővíthetik az elektromos palettát. Steiner ezt még nem erősítette meg, de mivel egyértelműen jelezte, hogy nem sportkocsi, de nem is a Panamera lesz az, amelyből tisztán elektromos kivitelt faragnak, eléggé leszűkültek a lehetőségek.

Ha túl sok konkrétumot nem is, annyit még elárult a szakember, hogy a cél 500 kilométeres hatótáv elérése. Azonban kisebb és nagyobb kapacitású akkumulátorcsomagokkal is elérhető lenne a villany-SUV, ennek függvényében változhat az egy töltéssel megtehető távolság.

Arról egyelőre nincs hír, mikor érkezhet a Porsche elektromos hobbiterepjárója, de ha egy 2025-ig szóló stratégia második lépcsőjeként értelmezzük, jó eséllyel egy-két éven belül legalább a tanulmányt be kell hogy mutassák.