A terepjáró, ami gyorsabb, mint egy Ferrari

2018.03.15. 14:07

A sport és a terepjáró már évek óta járhat együtt, hiszen a legtöbb gyártó, aki kínál hobbiterepjárót, kínál hevített változatot is. Most a Jaguar-Land Rover cégcsoport tartott erődemonstrációt a kínai Tianmen hegyen, amelynek a szerpentinjén hamarabb felértek egy Range Rover Sporttal, mint ezt a Ferrari 458 Italiával tették. 

Egy-egy SUV, amely egyenes vonalban legyorsul egy sportkocsit, már nem olyan nagy durranás, viszont az, hogy egy szűk, kanyargós hegyi úton sportautós teljesítményt ad egy hobbiterepjáró, az elég szokatlan. A Tianmen hegyre vezető szerpentin 11,3 kilométer hosszú, mire az ember felér a csúcsra, 99 kanyart kell bevennie. 2016-ban a Ferrari 458 Italiát hajtó Fabio Baronének ehhez 10 perc 31 másodperc kellett, az 575 lóerős, míg 700 newtonméter csúcsnyomatékú Range Rover Sport SVR 9 perc 51 másodperc alatt ért fel. Már csak a kompresszoros V8-as semmihez sem hasonlító hangja miatt is érdemes megnézni. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a rekord nem hivatalos. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.