Az új A8 lehet az utolsó tizenkéthengeres Audi

2018.03.19. 06:40

Nem csak az R8-as lehet áldozata a változó időknek az Audinál hamarosan: az új A8-as lesz az utolsó Audi, amibe beszerelik a Volkswagen-csoport W12-esét. 

jchv

Peter Mertens, az Audi kutatásért és fejlesztésért felelős igazgatója sok érdekeset mondott a Car and Driver magazinnak a Genfi Autószalonon. Az R8-as várható elkaszálásáról mondottakat már szemléztük, szó volt viszont a márka W12-eséről is. Pontosabban a cégcsoport tizenkéthengereséről, amit a Bentley Continental GT-ben is használnak, míg a Volkswagennél a Phaetonban és a Touaregben is feltűnt. Az Audinál már nem marad meg sokáig, ahogy ezt Mertens egyértelművé tette:

Nem lesz 12 hengeresünk örökké. Vannak ügyfelek, akik nagyon akarják és meg is fogják kapni, de ez lesz az utolsó lehetőségük.  

Utalt rá Mertens, hogy az új A8-asban használják utoljára a motort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.