Versenyezni fog a Lamborghini Urus

2018.03.27. 16:11

Az Urus fura egy jószág. Terepjárónak nem mondanánk, ahogy sportkocsinak sem: az előbbinek túl alacsony és gyors, az utóbbinak túl nagy és nehéz. Ennek ellenére versenyezni akarnak vele, bár nehéz elképzelni, hogy erre hol adódhat lehetőség.

Ami azt illeti egy Urus méretű monstrumnak eleve viszonylag kevés versenyágban lenne helye. Ráadásul a Lamborghini igazgatója, Stefano Domenicali azt mondja, olyan formáját választják a versenyzésnek, ahol megmutathatja, milyen gyors terepen, épített úton és versenypályán. Hogy ilyen versenyt hol rendeznek, azt viszont nem árulta el.

Kézenfekvő lenne egy átépített tereprali-változattal elindulni Dakarban, vagy bármilyen hasonló hosszú távú Rally Raid jellegű versenyen – az Urus ősével, az LM002-vel is ilyen közegben próbálkoztak – bár ott egy, a szériamodellhez közeli autó már nemigen rúghatna labdába, mondjuk a hathengeres dízelmotorral hajtott, hátsókerék-hajtású Minikkel és hasonló négykerekű aberrációkkal szemben. Más versenysorozatot pedig nemigen ismerünk, ahol ilyen méretű és tömegű, emelt hasmagasságú autókkal egyáltalán el lehetne indulni.