Erősebb és takarékosabb lesz a Mazda CX-3

2018.03.31. 10:34

Bemutatta a felfrissített CX-3-ast a Mazda. A japán crossover kívülről nem változott túl sokat a fészlifttel. Módosítottak a hűtőmaszk mintázatán, az eddigi vízszintes rácsozás ugyan megmaradt, de már nem szimpla, hanem dupla csíkokkal. Egy kicsivel több krómdekort is kapott az orr-rész, és a hátsó lámpa belső szerkezetén is alakítottak.

Odabent eltűnt a hagyományos kézifék, helyette elektronikusat kap a szabadidő-autó, így felszabadult némi hely is - ennek köszönhetően nagyobb lett a kartámasz és a középkonzol is. Az ülések kényelmesebbek, szélesebbek lettek, tömésük anyaga pedig jobban elnyeli a rezgéseket. Hátul vastagabb ajtópanelek és masszívabb üvegek segítenek jobban kizárni a zajokat.

A kétliteres Skyactiv benzinmotor sem maradt teljesen érintetlen. Kicsit erősebb lett, immár 150 lóerőt tud, csúcsnyomatéka 201 newtonméter. A gyáriak szerint a nyomatékleadás egyenletesebb a korábbinál, kisebb a motor belső súrlódása, és a fogyasztás is alacsonyabb. Pontos adatokat ezzel kapcsolatban még nem közöltek.

Ahogyan a fészliftes Mazda 6-osnál, úgy a CX-3-asnál is minőségibbek lesznek a belterek. A magasabb felszereltségű változatoknál már teljes bőrbelsőt, és prémiumszintű anyagokat kapunk.