Újabb Év Autója-címet söpört be a Volvo

2018.03.31. 11:59

Idehaza, amikor Év Autója-díjról beszélünk, akkor általában arra a Car of the Yearre (COTY) gondolunk, amely a legrégebbi, legfüggetlenebb és legrangosabb európai díj, és amelynek kollégánk, Csikós Zsolt is zsűrije. Idén a Volvo XC40-es nyerte el a címet, amelyet a Genfi Autószalonon vehettek át a svéd gyártó képviselői.

2018-volvo-xc60-t8-e-awd-review

Most újabb díjjal gazdagodott a Volvo, a World Car of the Year (vagyis Nemzetközi Év Autója) címét az XC60-asnak ítélték oda. Megelőzte ezzel többek közt a Nissan Leafet, az Alfa Romeo Giuliát, a Toyota Camry-t, a Kia Stingert, a BMW X3-ast, a Land Rover Discovery-t, a Mazda CX-5-öt, a Range Rover Velart, valamint a Volkswagen T-Rocot. Mint látható, ezek közül a modellek közül Európában több is a tavalyi COTY-mezőnyben szerepelt.

A díjátadón több másik kategóriában is győztest hirdettek. A legjobb dizájnért a Velart jutalmazták, az Év Zöld Autója a Nissan Leaf lett, az erős autók közül a BMW M5-öst díjazták, az Év Luxusautója az Audi A8, az Év Városi Autója pedig a Volkswagen Polo lett.