Mégsem lesz villanyhajtás az Aston Martin SUV-jában

2018.04.07. 15:29

Az Aston Martinnál már jó ideje dolgoznak a márka első hobbiterepjáróján. Tanulmányként már láthattuk is a DBX Concept nevet viselő SUV-ot, idén év elején pedig egy elnagyolt vázlatot mutattak a sorozatgyártású változatról. Most újabb információkat csöpögtetnek róla: méghozzá többek közt azt, hogy nem lesz belőle elektromos hajtású.

Az eredeti tervek még arról szóltak, hogy benzinmotorokkal vezetik be, később pedig elkészül a teljesen elektromos verzió - sőt, a tanulmány egy kerekenkénti villanymotoros hajtásláncot kapott. Most azonban Andy Palmer Aston-vezér bejelentette: elvetették a villanyhajtású SUV ötletét.

A szakember nem részletezte, pontosan miért gondolták meg magukat, azt viszont egyértelműsítette, hogy semmilyen formában nem elektromosítják a SUV-ot. Ezzel a kijelentésével kizárta a hibridhajtás lehetőségét is, arról ugyanis úgy vélekedik, hogy nem több, mint egy átmeneti megoldás, egy köztes lépés a teljesen elektromos járművekig vezető úton. A jövőt az utóbbiban látja. Palmer azt is hozzátette: a dízel szerinte halott, így hobbiterepjárójuk csak benzinmotorral készül majd.

Mindez nem azt jelenti, hogy tartósan elektromos Aston Martin nélkül maradunk. 2019-re ígérik ugyanis a limitált szériás RapidE-t, amelyet a Williams Advanced Engineering közreműködésével fejlesztenek, és amelyből korábban szintén mutattak már koncepció-változatot.