Különös Škodát rajzolnak a gyakornokok

2018.04.15. 14:31

Már megszokhattuk, hogy az ausztriai Wörtherseetreffenre a Volkswagen, és olykor a konszern többi márkája is valami különlegességgel készül. A Škoda meglepetését most 17-18 éves fiatalok, a cég csehországi szakiskolájának növendékei készítik.

A gyakornokok egy kabrió crossoveren dolgoznak, méghozzá a jelenlegi kisebbik szabadidőautó, a Karoq alapjaira. Nem mondhatjuk gyakorinak az efféle modelleket, hirtelen a Nissan Murano CrossCabriolet-t, valamint a Range Rover Evoque Convertible-t tudnánk megemlíteni a műfajban. Nyilván a nyitott Karoq sem lesz tömegcikk.

Egyelőre csupán néhány vázlatot láthatunk a furcsa Škodáról, de egészen biztos, hogy a diákok már jóval előrébb tartanak. A cél ugyanis az, hogy a Wörthi-tó mellett május kilencedikén kezdődő rendezvényre már a kész prototípust is elvigyék.

A Wörtherseetreffen egyébként eredetileg GTI-világtalálkozó, de nem lehet ennyivel elintézni, annál jóval színesebb ott a felhozatal évről évre. A Skoda a korábbi években többek közt Citigo roadsterrel, Fabia pickuppal és Rapid Spaceback coupéval képviseltette magát.