Kiszivárogtak a terep-Rolls fotói

2018.05.09. 16:07

A BMW eddig egész ügyesen nyúlt a Rolls-Royce márkához, még ha sokan már látták is elveszni az angol kultúrát a német törtetés dögkútjában. De most van egy olyan érzésünk, hogy tényleg mellényúltak.

Egyelőre csak kiszivárgott fotóink vannak az új luxusterepjáróról, amellyel hivatalosan holnap hozakodik elő a Rolls-Royce, de ezek alapján úgy tűnik, a merev ragaszkodás a meglevő stílusjegyekhez egy kissé túlzottan – hogy is mondjuk ezt elegánsan – a skandináv elemes bútor irányába terelte a Cullinan esztétikai értékét. Magyarul nagy, rossz arányú, ormótlan tégla látható a képeken, túl sok krómozott elemmel és gardróbajtókkal.

Valószínűleg sokkal nagyobb lesz, mint amilyennek a képek alapján kinéz, és ez az életben mentheti az összképet, de a képek alapján nem mondhatunk mást: ennél többet várnánk egy Rolls-Royce kaliberű márkától. Valami kecsesebbet, vagy érdekesebbet, vagy legalább kevésbé derékszögűt. Ennél még egy Range Roverben is több a fantázia.

Úgy néz ki, a luxusterepjáró-tervezés keveseknek megy igazán jól. A Bentley Bentayga agresszívan ellenszenves karakter, a Cullinan, amit szerényen egy iszonyatos méretű, 3106 karátos csiszolatlan gyémántról neveztek el, ellenben otrombán esetlennek tűnik. Vajon lesz, akinek végül összejön valami, amiért jó ízlésű ember nem sajnál száz rongyos milliócskát?