Kiszivárogtak a terep-Rolls fotói

2018.05.09. 16:07

A BMW eddig egész ügyesen nyúlt a Rolls-Royce márkához, még ha sokan már látták is elveszni az angol kultúrát a német törtetés dögkútjában. De most van egy olyan érzésünk, hogy tényleg mellényúltak.

Egyelőre csak kiszivárgott fotóink vannak az új luxusterepjáróról, amellyel hivatalosan holnap hozakodik elő a Rolls-Royce, de ezek alapján úgy tűnik, a merev ragaszkodás a meglevő stílusjegyekhez egy kissé túlzottan – hogy is mondjuk ezt elegánsan – a skandináv elemes bútor irányába terelte a Cullinan esztétikai értékét. Magyarul nagy, rossz arányú, ormótlan tégla látható a képeken, túl sok krómozott elemmel és gardróbajtókkal.

Valószínűleg sokkal nagyobb lesz, mint amilyennek a képek alapján kinéz, és ez az életben mentheti az összképet, de a képek alapján nem mondhatunk mást: ennél többet várnánk egy Rolls-Royce kaliberű márkától. Valami kecsesebbet, vagy érdekesebbet, vagy legalább kevésbé derékszögűt. Ennél még egy Range Roverben is több a fantázia.

Úgy néz ki, a luxusterepjáró-tervezés keveseknek megy igazán jól. A Bentley Bentayga agresszívan ellenszenves karakter, a Cullinan, amit szerényen egy iszonyatos méretű, 3106 karátos csiszolatlan gyémántról neveztek el, ellenben otrombán esetlennek tűnik. Vajon lesz, akinek végül összejön valami, amiért jó ízlésű ember nem sajnál száz rongyos milliócskát?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.