Indokolatlan kaszabolással ünnepel a Nissan

2018.05.25. 17:27

Egész pontosan nem tudni, hogy kinek volt vagy lesz ez jó, de a Nissan készített egy tető nélküli Leafet, nagyon furcsa, óriási hátsó üléstámlákkal. Gyártani egyelőre nem tervezik, bár épp a Nissantól származik az utóbbi évtizedek egyetlen négyajtós széria-kabriója.

A Murano CrossCabriolet után a Nissanról bármit el lehet képzelni, még azt is, hogy hirtelen felindulásból a lecsapott tetejű Leafet is gyártásba küldenék. Erről azonban szó sincs, a nyitott villanyautót afféle ünnepi tortadísznek szánták abból az alkalomból, hogy eladták a százezredik Leafet Japánban.

Az egyébként elég egyértelmű a képek alapján, hogy a nyitott jármű gyártásra, használatra egyelőre alkalmatlan, hiszen nincs se vászonteteje, se más mód arra, hogy megakadályozzák, hogy beázzon. Csak a csomagtere maradt zárt, amelyet elölről a hátsó üléssor hatalmas támlája zár el, ami azért igazán különös jelenség, mert az autóban meghagyták a középső tükröt, aminek így tényleg semmi haszna nem maradt.

A Leaf egyébként olyan kezdőpont, amelyre a Nissan már elkezdett komplett kínálatot építeni. Kínában már bemutattak egy szedánt a Leaf hajtásával, Silphy Zero Emission néven, és ha minden igaz, rövidesen jön egy elektromos hobbiterepjáró is, nagyjából a Qashqai-énak megfelelő méretben.