Platós csoda Civic Type R-ből

2018.05.25. 07:04

Néha ki kell ereszteni a gőzt, és ezt az autógyáraknál is tudják. Alighanem ez motiválta a Honda Project P nevű furcsaság elkészítését is, amely a japánok brit üzemében, Swindonban állt össze.

Az angliai gyárban dolgozó mérnökök egy Civic Type R-t építettek át, és egy fura kis pickup lett a munka végeredménye. Helyenként azért látszik, hogy nem épp gyári megoldásokat használtak – a B oszlop mögötti rész csúszásgátlós acéllemez válaszfala például elég amatőr megoldás – de úgy néz ki, a tető elvágásával elvesző merevséget néhány acélcsővel sikerült pótolni.

Az autó a platótól, a behegesztett hátsó ajtótóll és a fél tető hiányától eltekintve teljesen azonos a szériagyártású Type R-rel, ami nyilván azt is jelenti, hogy hasonlóan gyors ahhoz. Ezt pedig ki is használná a cég, legalábbis a projektet vezető mérnök szerint már szóba került, hogy a Project P-t kivinnék a Nürburgringre, pickup-körrekordot dönteni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.