Már a Lamborghinit is másolják a kínaiak

2018.06.01. 13:35

Huansu C60-nak hívják az új kínai SUV-t, amely szemből tényleg eléggé emlékeztet a Lamborghini Urusra. A Huansu Auto egy nagyobb gyártó, a Beijing Auto, azaz a BAIC Kínán kívül viszonylag kevésbé ismert leányvállalata, az autójuk viszont – a látható ötletlopásoktól eltekintve – egész korszerűnek látszik, és egyértelműen igyekeztek vele követni az aktuális divatot.

A forma profilból és hátulról kevésbé Lamborghini-szerű, inkább Audi és Porsche stílusjegyeket vélhetünk felfedezni benne. Viszont a részleteket nézegetve az a határozott érzés alakul ki az emberben, hogy eredeti ötlete egyáltalán nem volt a tervezőknek. Mintha minden él, felület és ív egy másik típusról származna, amelyet valahol már láttunk.

A C60 egyébként szép nagy autó, de nem akkora, mint az Urus: 2,815 méteres tengelytávja például csaknem 19 centivel rövidebb az olasz példaképnél. A motorja is sokkal kisebb: négyliteres V8-as helyett 1,5 literes 150 lóerős, vagy 2 literes, 195 lovas turbós négyhengeres benzinmotorokkal kínálják majd.

Ennek ellenére is sokkal többet adhatnak el belőle akár egy év alatt, mint az Urusból összesen, hiszen az ára 100 és 150 ezer jüan (úgy 4,3 és 6,4 millió forint) között lesz, míg az Urusért legalább 55 millió forintnak megfelelő összeget kell majd fizetni.