A Nissan nem fejleszt több dízelmotort?

2018.06.06. 06:09

Több nagy autógyártó jelezte már, hogy nem öl több pénzt a dízelmotorok fejlesztésébe. A Fiat-Chrysler és a Toyota mellett most a Nikkei szerint a Nissan, sőt, parnere, a Renault is hasonló lépést tervez bejelenteni.

nissandci

Úgy hallani, a dízelmotor-forgalmazásról egyelőre nem mondana le a Nissan, hiszen egyes típusok, például a pick-upok vagy a kisebb furgonok még mindig eladhatatlanok lennének nélküle. Ám úgy néz ki, a Nissan ezt a problémát vásárlással oldaná meg. Egyszerűen keresnének egy partnert, amely még fejleszt és gyárt dízelmotorokat, és attól vásárolnának.

Úgy néz ki, egyelőre a német autógyártók tartanak ki leginkább a dízelmotorok mellett, annak ellenére, hogy épp Németországban halad a leggyorsabban a régebbi dízelautók nagyvárosokból való kitiltásának folyamata. Az sem kizárt, hogy a későbbiekben mind a Nissan, mind a Renault német partnerétől, a Mercedestől szerezhet be korszerű dízelmotorokat, bár egyelőre még fordított a helyzet, és a német luxusautó-gyártó vásárol dízeleket a Renault-tól kisebb típusai számára.