Újfajta acéllal fogyasztja autóit a Nissan

2018.06.19. 14:05

A nagy szilárdaságú acélok használata manapság egyre természetesebb az autógyártásban. Az erősebb anyagból kevesebb is elegendő, így, még ha viszonylag drága megoldás is, ez manapság a súlycsökkentés legfontosabb eszköze.

3

A Nissan most azt állítja, új fejlesztésű szerkezeti acélja révén sokkal nagyobb arányban használhat nagy szilárdságú alkatrészeket, mint eddig. A Nippon Steel & Sumitomo Metal nevű vállalattal közösen kikísérletezett 980 MPa szakítószilárdságú acél állítólag kivételesen könnyen alakítható, ezért az autók több alkatrészét készíthetik nagy szilárdságú acélból, mint eddig. A Nissan azt ígéri, a karosszériaelemek negyedét ilyen acélból készíthetik a jövőben, ami végső soron segít a fogyasztás, és ennek kapcsán a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében.

Az új anyagot először az Infiniti QX50-esben alkalmazták – a karosszéria 27%-át alkotja ilyen acél – de hamarosan az olcsóbb Nissan modellekben is elkezdik az alkalmazását.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.