Hétszáz lóerős Chargert vett magának a seriff

2018.07.20. 16:03

Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium aggályosnak tartja, hogy a georgiai seriff rendőrségi költségvetésből vett magának egy Dodge Charger Hellcat típusú, több mint hétszáz lóerős izomautót. A szolgálati kocsinak szánt Dodge értéke 20 millió forint. A hivatalos közlemény szerint a költségvetési szabályzat tiltja az extravagáns beszerzéseket és a Hellcat nem éppen klasszikus rendőrségi jármű. A minisztériumban azt is furcsának találták, hogy szolgálati leírásában Dodge a seriff személyes használatú autójaként szerepel.

eoc7vp8j2agxg39fn2d4.png

A Gwinnett megyei seriff azonban kitart amellett, hogy az izomautó indokolt választás volt. Szerinte a költségvetésbe bőven belefér egy ekkora tétel, és az autóban rejlő lehetőségek biztonságosabbá tehetik a megye útjait, jelentsen ez bármit is. A Dodge beszerzését jóváhagyó megyei illetékesek egy fokkal megfontoltabban érveltek. Véleményük szerint a Beat the Heat nevű kezdeményezésben lehet hasznát venni az autó 700 lóerejének. A program célja, hogy biztonságos körülmények között szervezett gyorsulási versenyekkel hívják fel a figyelmet az illegális utca versenyek veszélyeire.

Végül, a meggyőző érvektől ellenére a Hellcat árát vissza kell teríteni a költségvetésnek, és amíg ez nem történik meg, a megyei rendőrőrs költségvetését befagyasztják és az eszköz beszerzési eljárásokat felülvizsgálják.