Videón az osztrák csúcssportautó

2018.08.11. 09:30

Az semmiből jött 1300 lóerős osztrák sportautó létezik: egy fizikai példány mindenképp van belőle, egy kirakat mögött áll valahol Ausztriában.

Egy hete, hogy kiadtak egy adag képet és némi infót a Milan Redről, a tavaly alapított Milan Automotive első autójáról, ami rögtön a csúcssportautós mezőnybe érkezik majd. Ehhez egy 6,2 literes V8-as blokkot kap négy turbóval, így jön össze az 1325 lóerő és az 1400 Nm, amit egy hétfokozatú duplakuplungos váltó küld a kerekekre. Csak a hátsókra. A csupán 1,3 tonnás Red ezzel a dragpályán erős lesz: a 0-100-at 2,47, a 0-200-at 5,46, a 0-300-at 9,98 másodpercre mondják a Milannál írtuk róla.

A kiadott galéria alapján nem volt egyértelmű, hogy csak egy szerkesztett látványtervet mutogattak vagy egy igazi modellt fotóztak be, de a videó alapján eldőlt, hogy utóbbi. Hogy járóképes-e vagy csak egy modell, már jó kérdés, de annak a 99 ügyfélnek, aki vehet majd egyet kétmillió euróért, talán nem mindegy, mikor láthatják először mozgásban. Leghamarabb talán csak a januári Bécsi Autószalon után, jó eséllyel ott lesz majd a hivatalos bemutató.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.