Így néz ki a leggyorsabb Lamborghini

2018.08.23. 17:46

Egyelőre egy szem kép került nyilvánosságra, de a lényeg ezen is jól látszik: változott a sportkocsi aerodinamikai kialakítása, és persze nőtt a motor hűtési igénye is.

A legújabb Lamborghini először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy még a világpremier előtt megdöntötték vele a Nürburgring Nordschleife szériagyártmány-körrekordját. Ott azonban letüsszentett-mintás álcafóliával burkolt autót használtak, így azok a részletek, amelyek az Superveloce Jotát – ezt rövidíti az SVJ – megkülönböztetik a korábbi változatoktól, nem látszottak. Pedig akad ilyen bőséggel: új az autó hátsó légterelője, és teljesen átszabták az orr-részt, amelyre két plusz kopoltyú is került a két fényszóró közé. A 6,5 literes V12-es motor is erősebb lett, de csak 20 lóerővel – az új érték 760 lóerő – a Nürburgring rekordjának megdöntése szempontjából nyilván lényegesebb volt, hogy nagyobb kanyarsebesség érhető el az új aerodinamikai kialakításnak köszönhetően.

A hivatalos bemutatót Pebble Beachen tartja a Lamborghini, ott alighanem az olyan, még hiányzó részletekre is fény derül, mint az új kivitel ára, vagy a dinamikai adatok.