Felújítják a Lada Nivát

2018.09.07. 14:04

Miközben a Vision 4x4 kapcsán már mindenki a Lada Niva – illetve ahogy most nevezik, a 4x4 – leváltásáról beszél, az AvtoVAZ épp egy kisebb frissítés bevezetését tervezi, ami azt sejteti, hogy az ős-SUV még évekig a kínálat része marad.

A Lada a Niva révén 1977-ben olyasmit kínált, amit más nem: személyautókra jellemző kényelmet komoly terepjáró képességekkel. Ám a nagyszerű öltetet később nem sikerült továbbfejleszteni, hiába készültek sokkal modernebb tervek az évek során. Így Oroszországban még mindig készül az eredeti Nivától csak apróságokban eltérő modell, most épp 4x4 néven, amelyet most állítólag frissítenek is. Komoly átalakításra persze nem kell számítani: a hűtőrács, a lükhárítók és a felnigarnitúra tűnik újnak az oroszok által eddig közölt két fotón. Állítólag a belső térben is lesznek változtatások, például változtatnak a műszerek grafikáján.

Hogy mindez meddig lesz elegendő, hogy piacon tartsák a típust, nem tudni. Ám ha a Renault irányította Ladánál a nemrég bemutatott Vision 4x4-ből tényleg lesz valami, akkor könnyen lehet, hogy három-négy éven belül megérkezhet egy korszerű utód, amely akár Európában is megállhatná a helyét. Addig pedig marad az ős-Niva további reszelgetése.