Megvillan az új Mitsubishi L200

2018.09.17. 17:05

Az aktuális Mitsubishi pickup, amit Triton és L200 néven forgalmaznak – valamint Fiat jelvénnyel Fullback-ként is –, 2015 óta van piacon, így megérett a megújulásra. Ennek örömére más orr-részt kap, amely jobban illeszkedik a márka aktuális arculatához.

l200 19

A legmarkánsabb változtatás a két vaskos, C alakú krómcsík, amelyet a Mitsubishi modellek közös ismertetőjegyének szánnak manapság. Ezen felül markánsabb sárvédőívek láthatók az egy szem előzetes képen, amely a megújulás utáni L200-ast mutatja. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy milyen mélységű lesz az átdolgozás, érinti-e például a motorválasztékot, amely pillanatnyilag ugyanannak a 2,4 literes turbódízelmotorknak egy 154 és egy 181 lóerős változatából áll.

Az L200 az idén ünnepli negyvenedik születésnapját, amit az új változat bemutatása kapcsán aligha mulasztanak el megemlíteni. Ám valószínű, hogy a típus önálló karrierjének rövidesen vége szakad. Miután a Nissan átvette az irányítást a cégnél, úgy tudjuk, az L200 lesz az egyik olyan modell, amelynek a fejlesztésén a Nissan Navara alapjain folytathatják, annak érdekében, hogy jelentősen csökkenjenek a típusfejlesztés és a gyártás költségei a márkánál.