Ha nincs jó ötleted, kezdj el vágni

2018.10.05. 10:06

Érzékelhető némi identitásválság a Smart közelében: a márka egyelőre a benzines autókból él, de már a tisztán villanyos időkre készül. Úgy tűnik, ilyen vákuumban már nem volt jobb ötletük, ezért az apró Fortwo-ból készítettek egy újabb változatot.

A speedsterek jellegzetes vonásait viseli magán a Forease névre keresztelt villamos hajtású típus: alacsony szélvédőt kapott, az ülések mögé bukókeretként is funkcionáló púpokat, a tetőt pedig egész egyszerűen elhagyták. A fehér-fekete színösszeállítást egy kis neonzölddel feldobva, nagy felniken és alacsony profilú gumikon tálalva egész vonzó kis tárgy keletkezett, aminek sok értelme ugyan nem látszik, de legalább mutatja, hogy a Smartnál sem állt meg teljesen az élet.

A tervek szerint a Smart 2020-ra állna át teljesen az elektromos kisautók gyártására, ám amíg a szükséges gyártókapacitás nem áll fel, és nem jönnek meg az új, már teljesen elektromosnak tervezett modellek, addig, úgy néz ki, így szórakoztatja közönségét a Smart: kicsit vagdalnak innen-onnan, így próbálva érdekesebbé tenni a meglevő modelleket, még akkor is, ha a Forease gyártásáról még az említés szintjén sem esett szó.

További cikkek a Párizsi Autószalonról

Talán nem elég drága a benzin?
Miközben a legnagyobb gyárak már kigurítanak egy-egy széria villanyautót, de a nagy lé a böszme SUV-kból van. Egy félreeső csarnokban viszont a mobilitás új, kísérleti módjai szomorkodnak.
Új BMW 3-as: ez tényleg ekkora?!
Hamarosan a 3-as BMW-kben is kötelező lesz a zölden világító EXIT tábla az ajtók fölé, olyan hatalmas a kocsi.