Zöld utat kapott a Porsche terep-villanykombija

2018.10.19. 16:17

A Porsche hivatalosan is bejelentette, amit korábban már sejteni lehetett: a tisztán elektromos Taycan mellett már most dolgoznak egy második villanyautón. A tavasszal Mission E Cross Turismo néven bemutatott, terepjárós dekorációjú, nagykerekű sportkombi-szerűségről van szó.

A két autó elsősorban a formájában, illetve a megcélzott közönségben tér el egymástól, műszaki értelemben kevésbé. Valószínű, hogy a Taycan kombi testvére is tudja majd az 500 km-es hatótávot, és ugyanaz a 600 lóerő körüli teljesítményű, kétmotoros hajtáslánc kerül majd bele, amely 3,5 másododperc körüli gyorsulást biztosít 100 km/h-ra és 12 másodperc körülit 200-ra.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy a Cross Turismo mikor kerülhet gyártásba, de nem lepődnénk meg, ha a Taycan 2019-es bemutatása után nem sokkal erről a változatról is lerántanák a leplet, hisz a két kivitel alighanem készülhet ugyanazon a gyártósoron. Úgy tudjuk, a Porschénél nagyjából évi 20 ezer villanyautó gyártására rendezkednek be, bár nem csodálkoznánk rajta, ha hamar kiderülne, hogy ennél többet is felvesz a piac.