2020-ban jön az első elektromos Citroën

2018.11.13. 12:53

A Citroën ugyan forgalmazza a C-Zero típust, de azt a Mitsubishi szállítja, és a jelvényeitől eltekintve megegyezik a japánok i-MIEV modelljével. Van még két másik villanyautó is a kínálatban, de ezek is külső forrásból érkeznek: az elektromos Berlingo a Venturitól érkezik, az e-Meharit pedig a Bolloré állítja elő a Citroën számára.

3

A franciák viszont már dolgoznak az első, teljesen házon belül fejlesztett elektromos modellen. A márka marketing-igazgatója, Arnaud Belloni közlése szerint a C4 Cactus 2020-ra várható utódja lesz az, bár valószínűleg ez sem kizárólag villamos hajtással lesz kapható.

Egyelőre annyit lehet tudni a típusról, hogy arra a CMP platformra építik, amelyre a következő Peugeot 208-ast és Opel Corsát is, ezt pedig eleve úgy tervezték, hogy elektromos hajtás fogadására is alkalmas legyen. Egyébként tervezik, hogy később, lassanként a cégcsoport összes márkájának összes típusát bemutatják elektromos hajtáslánccal is, így a DS, az Opel és a Peugeot kínálatában is felbukkannak a villanymotoros modellek.