Az Aston is villanyosítja veteránautóit

2018.12.06. 06:09

Ha így megy tovább, még divat lesz villanyosítani az angol autógyártás legszebb éveinek hagyatékát. A Jaguar példáját követve az Aston is beindít egy ilyen programot: ez az 1970-es DB6 Volante kapott hajtáscserét a gyártól.

A Jaguar volt nemrég, ami bejelentette: sorozatgyártani fogja a villanyosított E-Type-ot. Na nem az van, hogy a gyártósoron veteránnak tűnő, de teljesen új E-Type-ok születnek majd villanymotorral: a hatvanas-hetvenes évekből fennmaradt autók átalakítását vállalják nagy mennyiségben, ha a tulajnak kedve volna egy hajtáscseréhez. Ezt az utat követi az Aston is. Első körben megcsinálták ezt az 1970-es DB6 Volante-t elektromosra. 

Az Aston egyelőre nem árult el semmi konkrétat arról, mit tud a veteránba pakolt villanyhajtás. Annyit mondanak, hogy az könnyen beilleszthető az eredeti motor és váltó helyére, de ami fontosabb, később ugyanilyen könnyen kiszerelhető onnan, azaz akárcsak a Jaguarnál, náluk is egy visszafordítható állapot a cél. A veterán Astonok tulajdonosai állítólag már jövőre megrendelhetik az átalakítást.