Őrült hétszáz lovas toronyház a Brabustól

2018.12.12. 16:54

A Brabus 700 4x4² úgy néz ki, mint ami álltában leesik az útról, pedig kétszáz felett megy. Mondjuk így sem feltétlen baj, hogy csak tíz készül belőle.

A német tuningcégnek valószínűleg jól hozott a konyhára a kifutó G osztály – talán ezért is búcsúznak tőle nehezen. Ez itt az utolsó utáni lenyúzható bőr, egy 700 lóerős változat a fellelhető legmagasabb futóművel.

Ahhoz, hogy 60 centis hasmagasságot tudjanak elérni – bármire is jó ez – kellett minden trükk, így kerülhetett a kerekek tengelyvonala az autó hasa alá. Nincs ebben semmi meglepő, a portáltengely régi találmány, inkább az a félelmetes, hogy a 22 hüvelykes felniken és 325/55-ös guikon egyensúlyozó féltéglába be merték építeni a régi G63 AMG 5,5 literes biturbó V8-asának 700 lóerőig húzott változatát.

Márpedig bekerült, ugrik is a magas terepjáró 5 másodperc alatt százra. A végsebességét ugyan 210 km/h-ra korlátozták, de ez is félelmetesen hangzik, tudván, hogy milyen magasra kerülhetett a szerkezet súlypontja. Persze biztosan akad majd, akinek más nem számít, csak hogy mindenkire felülről nézhessen a forgalomban a teherautókon innen – nyilván ők ölik majd egymást a tíz példány egyikéért. Pontosabban közűlük azok, akiknek van 248 710 eurójuk egy ilyen szupermagas, full bőr belsős tuningverdára.

A többiek kénytelenek lesznek beérni az új G osztály Brabus változatával, ami ugyan alacsonyabb, de szintén hétszáz lovas.