Valami új készül az Infinitinél

2018.12.15. 07:47

A Prototype 10 után persze bármi célszerűnek tűnne, de ezúttal egyértelmű, hogy az új tanulmányautónak lesz belső tere, és mintha a stílusa sem a megszokott lenne.

infiniti cn19 preview

Mintha nem találná magát mostanság a Nissan luxusmárkája. Készítettek néhány teljesen céltalan tanulmányautót, miközben a választék nem igazán frissül. A Mercedesszel közös fejlesztési program szétesett, a közeledő villanyautó-korszakról eddig pedig csak beszélni sikerült. Ám a januári Detroit Motor Show-ra olyasmivel készülnek, ami valami új kezdete lehet.

Egy luxusterepjáró-szerűségről van szó, ennyi egyértelmű, ahogy az is, hogy nem csak a megszokott formákat ismételgették a tervezők. A tető elég alacsony, az övvonal magas, a kerekek óriásiak – ez valamiféle terepjáró-kupénak hat az amúgy részleteket alig mutató kép alapján. A kivilágított jelvény és hűtőrács-keret láttán sejthető, de amúgy el is árulták, hogy tisztán elektromos tanulmányautóról van szó, de egyelőre adatokat nem ismertettek.

Az idei Detroit Motor Show egyébként fontos évforduló az Infiniti számára: most lesz pont 30 éve, hogy a márka pályafutása megkezdődött. 1989 januárjában a Q45 típussal mutatkozott be az Infiniti, amely lényegében a Japánban forgalmazott Nissan President átcímkézett változata volt. Az eredetileg csak az Egyesült Államoknak szánt luxusmárka időközben globális lett, 2008-ban Európában is megjelent.