Máris úton van az Audi következő elektromos SUV-ja

2018.12.19. 13:26

2020-ban valószínűleg már három elektromos Audi közül válogathatunk majd.

DSC07175
Fotó: Zách Dániel / Totalcar

Alig telt el pár nap, hogy a hárommotoros e-tronról írtunk, most ismét egy elektromos Audiról pletykálnak. Az egyelőre név nélküli újdonságot az Autocar értesülései szerint méretben ismét kettő, már meglévő, belsőégésű motorral hajtott modell, a Q2 és a Q3 közé lövik majd be és azokhoz hasonlóan SUV lesz.

Az e-tronnal ellentétben az újdonságot már a Volkswagen csoport új, elektromos platformjára, az MEB-re építik majd, így meglepően olcsó, 10 millió forint körüli árat jósolnak neki. A kis villany-SUV-t tanulmány formájában már 2019-ben bemutatják, addigra valószínűleg fény derül az autó nevére is. A végleges változat a következő évtized elejére várható.

A Volkswagen csoport rendesen belehúzott a villanyautók fejlesztésébe. Az ID modellcsalád első tagja, a Neo már majdnem kész, úton van a Porsche Taycan is, és a kis SUV-val nagyjából egy időben jöhet az Audi e-tron GT is.

A címlapfotón szereplő e-tronról készített videós tesztünket ide kattintva olvashatják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.