Az utolsó utáni Lancer Evo

2019.01.03. 20:10

A Mitsubishi végleg eltemette a Lancer Evo legendáját, sőt, még ugráltak is a síron egy kicsit: azt mondták, a név visszatérhet – az Eclipse-hez hasonlóan egy terepjárón. Ám akadt valaki Lengyelországban, aki másként gondolta.

A Dytko Sport nevű lengyel tuningcég munkája a Lancer Edition R, amely olyan, mintha egy új Lancer Evo generációra épülő versenyautó volna. Az aktuális Mitsubishi egyen-orrot kapta meg, és átalakították a farrészt is. Szemből még csak-csak emlékeztet az Ázsiában máig forgalmazott Grand Lancerre, hátulról viszont alighanem az építők ízlésvilága tükröződik rajta. Ezzel együtt profi munka, simán elhinnénk, hogy gyári, ha a Ralliart feliratot látnánk rajta.

Hogy mi lehet a jól kitalált formák alatt, azt nem árulták el, de meglepő lenne, ha kevesebbet találnánk benne egy Evo X technikájánál. A 2015-ös Last Edition például kétliteres, 303 lóerős turbós négyhengeressel és ötfokozatú kézi váltóval készült, ami már ehhez a külsőhöz sem hatna kevésnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.