Új benzinmotor az Audi Q8-ban és a VW Touaregben

2019.02.19. 17:16

Egyszerre két típus is megkapja a VW csoport turbós V6-osának legújabb változatát. A háromliteres hathengeres kereken 340 lóerős, így a nagy terepjárókat is elég dinamikusan képes mozgatni.

3

A Q8-as és a Touareg ugyanazokra a műszaki alapokra épül, nem csoda, hogy az új motorral, amelyhez nyolcfokozatú ZF automatát párosítanak, egyfromán 5,9 másodperc alatt gyorsulnak 100 km/h-ra, és mindkettő eléri a 250 km/h-s mesterséges sebességkorlátozást.

Az Audinál 55 TFSI-nek nevezett motor a Q8-ban 48 voltos enyhe hibrid rendszerrel érkezik, amely a gyáriak szerint nagyjából hét deci benzint spórol száz kilométeren.

USO 7850a

A benzines V6-os bemutatásával véget ér az a különös helyzet, hogy mindkét nagy terepjáró csak dízelmotorokkal volt elérhető Európában, ahol a dízel-eladások az utóbbi hónapokban drámai csökkenést mutattak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.