Nagyot készül dobni a Ford új villanyautójával

2019.03.03. 14:54

Készül egy tisztán elektromos Ford, aminek magasan lesz a hasa és tele lesz a Mustang stílusjegyeivel. Ezt már egy ideje tudjuk, de a Ford ügyvezetőjének hála már azt is, hogy úgy megy majd, mint a pokol.

ufc

Bill Ford is a szájára vette és egész konkrétakat mondott a Ford készülő új villanyautójáról, ami egy crossover lesz és az ügyvezető szavai szerint nem csak megjelenésében, de teljesítményében is nagyon sportos lesz. Az egyelőre nevesincs modellről már olyanokat is hallani, hogy hatótávban rögtön a Model X fölé lőne 480 kilométerrel és hogy értékesítése jövőre indulna, ami szerint még az idén bemutathatják. 

Ford beszélt az indokról is, hogy miért most szállnak be az éppen benépesülő sportos nagy villanyautók mezőnyébe. Mint mondta, nemrég még arról szólt a villanyautózás, hogy ez egy zöld, de unalmas dolog. Kompromisszumot kellett kötni, a vezetési élményt beáldozni cserébe a hatótávért, de az elektrifikáció már elérte azt a pontot, ahol mindkettő belefér. Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.