Hamarabb lesznek hibrid M-es BMW-k mint gondoltuk

2019.03.10. 14:47

A BMW elektromos i márkáját igazgató Robert Irlinger az Auto Expressnek elárulta, hogy már együttműködnek a sportos M GmbH-val annak érdekében, hogy a jövőben még gyorsabb autókat készíthessenek.

420A1384
Fotó: Stump András / Totalcar

Ugyan teljesen elektromos M-es BMW-ről egyelőre szó sincs, de a hibridek itt vannak a nyakunkon. Irlinger úgy fogalmazott, hogy az elektromotoroknak számos előnye van, hiszen azok már rég leadják a nyomatékuk java részét, amikor a belsőégésű motorok még csak éledeznek.

Irlinger nem árulta el, hogy melyik lehet az első hibrid M-es BMW, de egyáltalán nem kizárt, hogy a hamarosan érkező új M3/M4-es duóba raknak valamilyen kisebb elektromos hajtást. A döntés abból a szempontból logikus volna, hogy úgy emelhetnék a G20-as legsportosabb változatainak teljesítményét és csökkenthetnék a károsanyag-kibocsátását, hogy elviekben maradhatnának a korábban használt sorhatos turbómotor átdolgozott változatánál.

Nem a BMW M részlege az egyetlen, amely megkapja a villany-zuhanyt. Elektromos változatok jelenhetnek meg a Mininél és a hibrid Rolls-Royce modellekre sem kell már sokat várnunk.