A Peugeot Sport vezetője szerint benzinnel is verhető az I.D. R Pikes Peak-i rekordja

2019.03.15. 14:17

Sokkal jobb időt várt a Volkswagen I.D. R tavaly futott új Pikes Peak-i rekordjánál Bruno Famin, a Peugeot Sport vezetője. Famin arról a felfutásról beszélt, amivel a Volkswagen egy villanyos prototípussal elverte a Peugeot akkor öt éve fennálló csúcsát. Szerinte ez a rekord még benzinessel is verhető volna. 

nfhx

A Peugeot Sport vezére a Top Gear-nek nyilatkozott nemrég, ahol elmondta végre, hogyan viselték, amikor a Volkswagen tavaly nyáron nagyon elverte Sebastien Loeb Pikes Peak-i csúcsát. Azt a 8:13-as felfutást, ami a maga idejében óriási új rekordnak számított, aztán jött Romain Dumas a villany VW-vel és futott egy 7:57-es időt. "Nagyon csalódott voltam, többet vártam, ennél biztosan képesek lettek volna sokkal jobbra is" - mondta Famin, aki 10-15 másodperccel jobb időt várt az I.D. R-től.

Még egy benzinessel is odaállhatnál, és le tudnád győzni ezt a rekordot, bár ha jó reklámot akarsz, nyilván tisztán villanyossal mész. Hogy ha annyira gyenge az a rekord, akkor mégis miért verte el ennyire őket vele a VW? Erre Famin azt mondta, amikor 2013-ban a hegyre mentek, a projekt költsége szinte nulla volt, mivel a 208 T16-osban a Le Mans-i autójuk fő elemeit használták. De egy drágán, speciálisan ide fejlesztett autóval lehetne még ott nagyot dobni szerinte, ugyanakkor az ő lehetséges jövőképüket is inkább villannyal képzelik el Pikes Peak-en, amivel szerinte a 7:30 lenne a reális cél, de nem valószínű, hogy  a következő években lesz lehetőségük egy próbára.