Erősebb lesz a Tesla Model 3

2019.03.19. 11:18

A Tesla ismét rejtett tartalékokat szabadít fel legkisebb típusában. A Model 3 egy szoftverfrissítésnek köszönhetően lesz nagyobb teljesítményű.

Az új vezérléssel az autó teljesítménye durván 5%-kal növekszik, bár hogy ezt pontosan mivel érik el, azt nem hozták nyilvánosságra. Mindenesetre a frissítés elvileg minden autóba eljut hamarosan: ahogy a Teslánál szokás, interneten pillanatokon belül frissül a szoftver. A nagyobb teljesítményt eredményező szoftver-verzió egyébként a 2019.8.2-es.

Ezzel párhuzamosan folytatódik a kínálat ésszerűsítése is: megszűnik a 45 ezer dolláros Mid Range kivitel gyártása. A magyarázat egyszerű: a 35 ezer dollárért kínált Standard Range alapkivitel hatótávja 354 km, ami további 2000 dollárért 386 km-re növeltethető. Ehhez képest a Mid Range változat 418 km-es hatótávot kínál további 8000 dollár felárért.

Így adja magát a következtetés, hogy ez a változat a továbbiakban nem lenne valami népszerű. A Teslának pedig most nem igazán férne bele egy felesleges típusváltozat gyártása, még ha az csak az akkumulátorában is tér el a többitől: a nyereségesség megtartásához a lehető leghatékonyabb működés szükséges.