Jön a Lexus egyterűje?

2019.04.01. 06:14

Egy ideje pletykálják, hogy egyterű készülhet a Toyota prémium márkájánál, de most már hivatalos kedvcsináló fotó is van az új típusról.

lexus-lm

Elsőre azt gondoltuk volna, hogy a feltörekvő pick-up piacra lép be a Lexus a Hilux átfazonírozott változatával, de túl sok jel utal arra, hogy a képen felsejlő orr egy dobozszerű személyszállító autót takar.

A fotót a Lexus tajvani közösségi oldalán osztották meg egy kérdéssel, ami szabad fordítás szerint nagyjából annyit tesz: "Hogyan szabadulhatna meg a Lexus a személyszállítás korlátaitól?" - ez a filozofikus felütés már önmagában utal inkább egy hétszemélyes autóra, mint egy platós teherautóra, de van más bizonyíték is. A Lexus Enthusiast szerint a japánok 2018-ban levédették az LM 350 és a az LM 300h jelzéseket, amikből az LM a Luxury Minivan, vagyis a luxus egyterű rövidítése is lehet.

Elsőre különösnek tűnhet, hogy a Lexus pont akkor készül belépni az egyterűek piacára, amikor azokat egyre több márka vezeti ki folyamatosan a kínálatából, de a kategória valójában csak az USA-ban és Európában haldoklik, Ázsiában még egész jó üzlet lehet egy ilyen típus. Ebből az is adódik, hogy a Lexus LM egyáltalán nem biztos, hogy felénk is megfordul majd. Hogy pontosan milyen autót is rejt a feketeség, azt csak április közepén, a Sanghaji Autószalonon tudhatjuk meg.