Újból letartóztatták Carlos Ghosnt

2019.04.04. 11:27

Hiába helyezték szabadlábra óvadék ellenében, alig egy hónap után ismét börtönbe került a Renault-Nissan vezére. Az eljárás meglepő, ahogy az is, hogy a letartóztatás idejére a felesége mobiltelefonját és útlevelét is elkobozták a nyomozók.

ghosn suit

Az eddig is világos volt, hogy Ghosn ügye nem lesz rövid, de úgy nézett ki, a négy hónapi elzárás után szabadlábon védekezhet a továbbiakban. Ám úgy néz ki, nem lesz ilyen szerencséje: újabb 5 millió dolláros károkozás gyanújával most ismét letartóztatták. Ahogy eddig, hivatalos vádemelés továbbra sincsen, de a következő tíz napot a japán jog szerint így is biztosan rács mögött töltheti az egykori vezérigazgató, amit aztán meghosszabbíthat a bíróság, ahogy láttuk, lényegében bármilyen időtartamra. Ghosn még a letartóztatásakor azt üzente, hogy nem törik meg, és továbbra is ártatlannak vallja magát.

Ghosn számára rossz hír lehet, hogy a Renault is vizsgálódni kezdett néhány megkérdőjelezhető pénzügyi tranzakciója kapcsán. Nagyon úgy néz ki, hogy elég nagy összeget kellene fizetni az ex-igazgatónak, és a cégvezetésnél igyekeznek megtalálni a jogi megoldást arra, hogy jogszerűen tartsák meg a pénzt. Úgy hallani, már a francia cég is bevonta az ügybe a helyi igazságszolgáltatást, azaz Ghosn akkor is kemény évek elé néz, ha netán megszabadul egyszer a japán jogrendszer karmai közül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.