Megmutatták az új VW Transportert

2019.04.08. 16:15

Korábban a személyszállító Multivan új változatát már megmutatta a Volkswagen, most viszont a lemez-oldalú áruszállítóról mutattak képeket, amely műszaki szempontból is eltér egy kissé a kisbusztól.

Ennek a generációnak a hagyományos, belsőégésű motoros modelljeit is csak kétliteres dízellel lehet majd megvenni, viszont négyféle teljesítménnyel. Ugyanaz a blokk 90, 110,150 és 199 lóerővel lesz elérhető. Emellett készük majd két elektromos változat is, amelyeket az ABT-vel közösen fejlesztenek és gyártanak majd. Ezek közül az olcsóbbikba 37,3 kWh-s akku kerül, ami 200 km megtételére elegendő, a drágábbikba pedig dupla ekkora akkumulátort építenek. Mindkét változatot 110 lóerős motor hajtja majd.

Egy lényeges változtatás a Transporteren, hogy itt is megjelenik az elektromos kormányszervó az aktuális modellben használt hidraulikus helyett, ami lehetővé teszi többféle asszisztens beépítését. Így a 6.1-es generációban már lehet sávtartó rendszer, oldalszél-kompenzáció és parkolóasszisztens is.

Jó eséllyel ez lesz a Transporter utolsó önálló fejlesztésű generációja, amely még három-négy évig maradhat piacon. Valószínű, hogy az utódmodellt már együttesen fejlesztheti a VW haszonjármű-részlege és a Ford, méghozzá alighanem a Transit család alapjain.