2019.02.15. 17:12

Még tavaly ősszel jelentette be az Abt, hogy a Volkswagen haszonjárműveiből maga fejleszt elektromos hajtású változatokat. Az e-Transportert az idei Genfi Autószalonon is kiállítják, és erre az alkalomra némi optikai tuninggal is kiegészül a csomag.

Az Abt nem kezdő, ami a látványos tuningot illeti, és ezt itt nagyszerűen demonstrálták is. A 20 hüvelykes felni, a kötényezés, a hátsó tetőspoiler és a látványos, zöld-szürke matricázás egészen olyan hatást kelt, mintha egy különösen gyors VW Transportert látnánk, pedig a hajtáslánc nem igazán támogatja a veszedelmesen gyors közlekedést.

Az e-Transportert ugyanis egy 82 kW, azaz 111 lóerő teljesítményű és 200 Nm csúcsnyomatékú villanymotor hajtja. Az akkumulátora sem kirívóan nagy, 37,3 kWh-nyi energia tárolására alkalmas, ami az Abt állítása szerint egy töltéssel 208 km megtételére teszi képessé. Emellett állítólag lesz egy másik változat két akkumulátorral, ami akár 400 kilométert is elmegy egy töltéssel.

Az Abt állítólag gyártani is tervezi az e-Transporter és az e-Caddy modelleket, igaz, a tuningkészlet nélkül: elsősorban városi taxi-üzemre szánják ezeket, és valamikor az év második felében válnak elérhetővé, ha minden a tervek szerint alapul.